Welkom!
Graag geven wij u op deze pagina's informatie over de shirataki noodles. Een voedingsmiddel dat een bron is van gezonde vezels, heel laag is in koolhydraten en calorieën en geschikt is voor veel Low Carb toepassingen.
Op deze site vindt u informatie waar de shirataki noodles vandaan komen, hoe ze gemaakt worden, wat de bijzondere voordelen zijn, hoe u ze kunt koken en tips voor recepten.
De voordelen van shirataki noodles:
- Een bron van gezonde vezels
- Makkelijk te bereiden
- Laag in koolhydraten
- Laag in calorieën
Een ideaal product voor uw Low Carb dieet of leefwijze!
Wat zijn Shirataki Noodles?
Shirataki (sjie-rah-TAH-kee) noodles zijn dunne licht doorschijnende slierten. Ze komen uit Japan of China. Hier wordt de Konjak plant gekweekt voor zijn grote, zetmeelhoudende wortelknollen. Uit deze wortelknollen wordt meel (Konjac meel) en een gel, genaamd Konyaku gemaakt. De lange dunne slierten worden shirataki genoemd. Ze worden soms ook Konnyaku noodles genoemd.
Shirataki noodles zijn dunner dan tarwe noedels, breken niet zo makkelijk en hebben een andere textuur. De textuur is taai. Door de noodles een paar minuten te koken wordt de textuur wat zachter. Ze bevatten een voedingsvezel genoemd Glucomannan. Van nature bevat de shirataki zeer weinig calorieën en koolhydraten.
Shirataki noodles hebben een neutrale smaak, maar door ze mee in een gerecht stoven of te roerbakken neemt de noodle de smaak aan van de gebruikte kruiden, groenten of saus. Kies voor de bereiding van de Shirataki noodle dan ook bij voorkeur roerbak-recepten, recepten waarin de noodles in de saus kunnen meestoven of recepten met kruidige ingrediënten uit.
Shirataki noedels zijn nat verpakt. Dat wil zeggen, dat u ze koopt in een zakje voorverpakt in vloeistof (water) en waaruit ze kant en klaar te eten zijn. U hoeft alleen de noodle goed af te spoelen en kort te koken.
De ongeopende zakjes shirataki noodles moet u donker, koel en droog bewaren. Shirataki noodles kunnen niet ingevroren worden.